Hur påverkar det kinesiska nyåret dina frakter?

Vi vill informera om det kinesiska nyåret som närmar sig och som kommer att påverka sjö- och flygfrakter till och från norra Asien. Frakt- och logistikverksamheter kommer att vara långsammare än normalt före och efter det kinesiska nyåret i hela regionen. Eftersom högtiden är baserad på månkalendern varierar datumen alltid från år till år, 2024 ser det ut så här:

10 – 17 februari (Kina)

10 – 13 februari (Hong Kong)

8 – 14 februari (Taiwan)

9 – 12 februari (Sydkorea)

11 – 13 februari (Singapore)

8 – 14 februari (Vietnam)

10 – 12 februari (Malaysia)

 

Sjösändningar

Helgerna kommer att medföra schedule-förskjutningar. Under det kinesiska nyåret kommer det inte finnas några avgångar ut från Kina. Rederierna har heller inga s.k. closings under den veckan vilket innebär att det inte går att lämna in gods på terminaler, eller hämta ut och lämna containers i hamnen.

Alla lager kommer att vara stängda under det kinesiska nyåret i hela norra Asien.

Vi vill även flagga för att det kan bli svårare och ta längre tid att få ut gods de närmaste veckorna efter nyåret då många företag ska få ut sitt gods samtidigt.

 

Flygsändningar

Alla bokningar som görs med Scanlog under det kinesiska nyåret kommer att skickas eller hämtas upp först efter den 17e februari. Veckan efter kan det förekomma förseningar och högre priser då det blir ett större flöde av gods när Kina öppnar upp igen efter helgerna.

Lastbilstransporter i Kina för upphämtning kan kosta upp till två till tre gånger högre minst tre dagar före helgerna och upp till en vecka efter. Transportörer, terminaler och tullstationer är i tjänst under helgerna, men med begränsad kapacitet vilket kan orsaka förseningar. Inrikes lastbilshämtningar och leveranser kan drabbas av större förseningar.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Få Prisförslag

Kontakta oss