Scanlog stänger kontoren för att träna

Scanlog har infört en friskvårdstimme varje onsdag. Kontoren stänger för att alla medarbetare ska göra minst en lätt pulshöjande aktivitet. ”Jag är övertygad om att våra medarbetare kommer att må bättre och ha mer energi, vilket kommer leda till en effektivare och gladare organisation”, säger Mattias Ljungberg, VD på Scanlog.

2024-02-23

Scandinavian Logistics Partner (Scanlog) strävar efter att vara ett kärleksfullt företag. En del i det arbetet innebär att ta hand om sina medarbetare och se till att dom mår bra. I ett par år har företaget haft en frivillig friskvårdstimme per vecka men de flesta har prioriterat bort denna så nu övergår man till en tidsbestämd friskvårdstimme varje onsdag kl. 11-12 i stället. Det innebär att alla fem kontor stänger i en timme för att medarbetarna ska ha tid för minst en lätt pulshöjande aktivitet. Friskvårdstimmen ligger i anslutning till lunchen för att man ska hinna med aktiviteter som inte kan göras på plats, till exempel åka till gymmet eller tennishallen. Under friskvårdstimmen är det alltid en person på varje kontor som har jour, så att kunderna alltid kan komma i kontakt med Scanlog.

-Att vi stänger kontoren och avsätter en tid för träning hoppas jag bidrar till att man känner att man hinner träna. Är det på frivillig basis finns risken att det känns stressigt att hinna med i allt man ska göra på jobbet och då prioriterar man lätt bort det. Det är mitt ansvar att se till att våra medarbetare har tid att röra på sig. Alla ska träna men man får välja aktivitet så länge det är minst lätt pulshöjande. Slår det väl ut är jag öppen att införa fler friskvårdtimmar, Mattias Ljungberg, VD.

Scanlog har 50 anställda spridda på fem kontor och alla kontor har friskvårdstimmen vid samma tid. Det innebär att all övrig tid finns man tillgänglig för varandra, vilket inte skulle ske om man tränade vid olika tider. Den obligatoriska friskvårdstimmen infördes den 14e februari, på alla hjärtans dag.  

-Vi tyckte det var passande i och med att vi vill vara det kärleksfulla företaget. Jag har personligen varit väldigt drivande i denna fråga. Vi har precis kört i gång så det är för tidigt att säga vad vi får för effekter. Men jag är rätt övertygad om att vi som företag precis som våra medarbetare kommer att må bättre och prestera mer. Det kommer förhoppningsvis både teamet, våra kunder och samarbetspartners att uppleva. Tränar vi tillsammans så bidrar det också till bättre sammanhållning., Mattias Ljungberg, VD.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Få Prisförslag

Kontakta oss