Vi söker en Pricing manager Multimodal and Road till vårt team

Om jobbet

Som Pricing Manager Multimodal and Road är du en nyckelperson i det kommersiella teamet på Scanlog och delaktig i att tillhandahålla våra kunder konkurrenskraftiga, hållbara transportlösningar. Du kommer vara högst delaktig i vårt mål att bli ett hållbart, älskat miljardföretag.

På Scanlog arbetar vi efter vårt motto Ansvarsfull logistik. För oss innebär det att leverera maximal kostnadseffektivitet, minimal miljöpåverkan och högsta kvalitet. I rollen som Pricing Manager Multimodal and Road arbetar du med att skapa förutsättningar för att utveckla våra multimodala short-sea och roadsystem efter dessa premisser.

Som Pricing Manager Multimodal and Road är du ansvarig för inköp inom Multimodal and Road. Det innebär att du värderar och prissätter erbjudanden utifrån egna analyser och underlag. Du är ansvarig för att ta fram kostnads- och intäktskalkyler samt analysera lönsamhet på både kund- och transportnivå.

 

Arbetsuppgifter

 • Säkerställa effektiv inköp- och prissättningsprocess inom Multimodal och Road
 • Vara delaktig i upphandling av transporttjänster i nära samarbete med Senior Business Development and Pricing Manager Multimodal
 • Ta fram kostnads- och intäktskalkyler
 • Vara behjälplig vid förhandling med både leverantörer och kunder
 • Säkerställa att kund- och leverantörsavtal administreras uppdateras regelbundet
 • Vara delaktig i att utveckla effektiva systemstöd och processer
 • Besvarar tendrar/upphandlingar
 • Analysera lönsamhet på kundnivå och transportnivå
 • Vara med och utveckla nya, klimatsmarta koncept och produkter
 • Utveckla partnerskap med leverantörer
 • KAM-ansvar för utvalda kunder

 

Din profil

Har du några år i logistikbranschen och en kommersiell ådra så kan detta var nästa steg i din karriär och personliga utveckling! Du erbjuds en kreativ arbetsmiljö där du får mycket utrymme eftersom Scanlog är i en utvecklingsfas och hela tiden strävar efter förbättring och effektivisering i allt vi gör.

Som person är det viktigt att du har drivet att skapa kostnadseffektiva transportlösningar. Du behöver ha en hög flexibilitet för att hantera en ständigt föränderlig verksamhet och kunna fatta snabba beslut. Rollen innebär många kontaktytor på daglig basis och din känsla för service och kommunikation är viktig. Du är nytänkande och vill vara med och ställa om transportbranschen så att vi klarar våra klimatmål. Du har goda kunskaper i engelska och svenska och trivs med att arbeta i ett högt tempo. Övriga språk är meriterande.

 

Om Scanlog

Scanlog är ett logistikföretag specialiserade på innovativa, gränsöverskridande transportlösningar via sjö, väg, järnväg och flyg med tillhörande servicetjänster. Vår affär inkluderar leverans av fysiska flöden, informationsflöden och finansiella flöden. Vi är ledande på multimodala transportlösningar till och från Skandinavien.

Scanlog startade 2013 med ett syfte – Att visa att det går att driva företaget med ansvar som ledord. Vi tar ansvar för vår värdekedja, såväl upp- som nedströms. Vi är det kärleksfulla företaget.

2023 antog Scanlogs styrelse en ny strategi som ska ta företaget från att vara ett logistikbolag som arbetar med hållbarhet till ett hållbart företag som arbetar med logistik.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Få Prisförslag

Kontakta oss